رئیس کمیسیون بهرهوری دولت آمریکا گفت که کاهش هزینههای دولت تنها را جلوگیری از ورشکستگی است.
به گزارش ایلنا به نقل از راشاتودی، «ایلان ماسک» میلیاردر آمریکایی که از سوی «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا موظف به کاهش هزینههای فدرال است گفت که آمریکا بدون کاهش بودجهها ورشکست میشود.
ماسک که به عنوان رئیس کمیسیون جدید بهرهوری دولت انتخاب شده در جریان سخنرانی در حضور ترامپ، گفت: «آمریکا بدون کاهش هزینهها ورشکست میشود».
میلیاردر آمریکایی در پاسخ به منتقدان کنترل مؤثر او بر چندین سازمان دولتی و قطع بودجه برای برنامههایی که کنگره تصویب کرده و دادگاههای فدرال دستور دادهاند، بیان کرد: «مردم رأی به اصلاح گسترده دولت دادهاند و این چیزی است که به آنها ارائه میکنیم».وی افزود: «این ذات دموکراسی است».
دونالدترامپ، در جریانه هفتههای اخیر مجموعهای از دستورات اجرایی را برای کاهش هزینههای فدرال صادر کرده است.
تحلیل خبر
هزینههایی که دولتها را در هم میشکند
دکتر محمدمهدی جعفری زاده
بحث مهمی که در بخش دولتی، خصوصی و تعاونی همیشه مطرح بوده، این است که «افزایش درآمدها مهمتر است یا کاهش هزینهها».
گرچه در این زمینه، نظرات متخصصان و کارشناسان، با هم تفاوت دارد و هر کدام بر یکی از موارد فوق تاکید کرده و اولویت اول را، آن میدانند ولی در مجموع ادله و استدلالهای کسانی که «کاهش هزینهها» را مهمتر میدانند منطقیتر و منطبق با واقعیت به نظر میرسد، چرا که برای افزایش درآمد باید تلاش همه جانبه کرد و همه عوامل مؤثر در آن را به کار بست، شاید به افزایش درآمدی قابل انتظار برسیم. حتی برای افزایش درآمد، باید «هزینههای بیشتری» کرد یعنی در دل افزایش درآمدها، باز افزایش هزینه، نهفته است.
اما کاهش هزینهها، هم تلاش و زحمت کمتری را میطلبد و هم به هزینههای پیوستی، نیاز ندارد. اگر کشوری، شرکتی، خانوادهای و فردی، درآمد هنگفت و زیاد داشته باشد ولی برای خود خرج تراشی کند و درآمدهایش را صرف امور دیگر کند، دیر یا زود، بدهکار و دست خالی خواهد شد.
یکی از علل مهم سقوط شوروی سابق و تجزیه آن کشور به چند کشور مستقل، هزینههای بسیار سنگینی بود که صرف کشورهای اقماری و وابسته به خود میکرد. به عبارت دیگر چندین کشور کمونیستی به اقتصاد شوروی سابق آویزان شده بودند تا اینکه بالاخره در نقطهای از زمان، تاب این همه هزینه نیاورد و فروپاشید.
حال ایلان ماسک رئیس کمیسیون بهرهوری دولت ترامپ، گفته است: «آمریکا بدون کاهش هزینهها ورشکست میشود» شکی نیست که درآمد و تولید ثروت آمریکا در جهان، حرف اول را می زند ولی افزایش هزینهها میتواند همه آنها را ببلعد.
این یک اصل است؛ هر کشوری که هزینههای درون مرزی و برون مرزیاش، رو به افزایش رود، بالاخره در یک نقطهای، اقتصادش فرومیپاشد و این امری قابل پیشبینی و اجتنابناپذیر است.