جمعه 3 اسفند 1403 2/21/2025

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

شنبه 27 بهمن 1403 ، 58 : 17

کد خبر : 28648

از 0 نفر 0

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اعلام کرد؛

مرگ سالانه ۶۰ هزار نفر به دلیل فقدان مصرف نان کامل

مرگ سالانه ۶۰ هزار نفر به دلیل فقدان مصرف نان کامل

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر مصرف نان کامل گفت: از مجموع ۴۲۰ هزار مرگ سالانه در کشور، حدود ۶۰ هزار مورد ناشی از فقدان مصرف نان کامل است.+ تحلیل خبر

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر مصرف نان کامل گفت: از مجموع ۴۲۰ هزار مرگ سالانه در کشور، حدود ۶۰ هزار مورد ناشی از فقدان مصرف نان کامل است.
احمد اسماعیل‌زاده در گفت و گو با خبرنگار حوزه سلامت ایرنا، افزود: نان کامل که با حفظ سبوس و جوانه گندم تولید می‌شود، سرشار از ویتامین‌های گروه B و مواد مغذی است. این نان به کنترل قند خون کمک کرده، خطر ابتلا به دیابت را کاهش می‌دهد و حتی می‌تواند از سکته‌های قلبی و مغزی پیشگیری کند.
وی با بیان اینکه استفاده از محصولات غلات کامل باید به یک فرهنگ عمومی تبدیل شود تا جامعه‌ای سالم‌تر داشته باشیم، اظهار داشت: نان کامل باید به مطالبه مردمی تبدیل شود زیرا در کاهش ابتلا به بیماری‌های غیرواگیر و مرگ و میر نقش بسزایی دارد.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه سرانه فیبر دریافتی در کشور به طور متوسط ۱۳ تا ۱۴ گرم در روز است، ادامه داد: یکی از منابع اصلی دریافت فیبر، غلات کامل است و توصیه می‌شود عموم مردم به صورت روزانه از نان کامل استفاده و مصرف نان‌های تهیه شده با آرد سفید را محدود کنند.
پرهیز از زیاده‌روی در مصرف نمک
اسماعیل‌زاده، مصرف زیاد نمک را یکی از عوامل اصلی در بروز بسیاری از بیماری‌های مزمن مانند پوکی استخوان، پرفشاری خون و حتی سرطان معده برشمرد و گفت: سدیم موجود در نمک موجب افزایش دفع کلسیم از طریق ادرار می‌شود و خطر پوکی استخوان را به‌طور قابل توجهی بالا می‌برد.
وی افزود: برای پیشگیری از این عوارض، لازم است در تمام مراحل زندگی، از کودکی تا سالمندی، مصرف نمک را به حداقل برسانید و از این ماده با احتیاط استفاده کنید.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: بدن انسان به‌طور متوسط در طول روز تنها به حدود یک قاشق مرباخوری نمک نیاز دارد اما این به معنای آن نیست که هر روز باید این مقدار نمک را مستقیم مصرف کنیم بلکه باید به این نکته توجه کنیم که نمک مصرفی ما تنها به نمکی که در نمکدان است و روی غذاها می‌پاشیم؛ محدود نمی‌شود.
اسماعیل‌زاده تصریح کرد: بسیاری از مواد غذایی که روزانه مصرف می‌کنیم به‌طور طبیعی حاوی نمک هستند. برای مثال، نان و برنج مقدار قابل توجهی نمک دارند و حتی برخی از میوه‌ها و سبزیجات نیز حاوی سدیم هستند.
وی اظهار داشت: در مصرف نمک باید با دقت و احتیاط عمل کرد به خصوص اگر دچار دردهای استخوانی هستیم یا نگران ابتلا به پوکی استخوان در دوران سالمندی باشیم. رعایت این نکات می‌تواند نقش مؤثری در حفظ سلامت استخوان‌ها و پیشگیری از عوارض ناشی از مصرف بیش از حد نمک داشته باشد.

تحلیل خبر

تأمین سلامت ملت با تغذیه سالم

دکتر محمدمهدی جعفری زاده

تغذیه سالم، بخش زیربنایی سلامت مردم و افزایش عمر توأم با نشاط اجتماعی به علت دوری از انواع بیماری‌هاست.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفته است: «نان کامل که با حفظ سبوس و جوانه گندم تولید می‌شود، سرشار از ویتامین‌های گروه B و مواد‌مغذی است. این نان به کنترل قند خون کمک کرده، خطر ابتلا به دیابت را کاهش می‌دهد و حتی می‌تواند از سکته‌های قلبی و مغزی پیشگیری کند.»
موقعی که نان کامل، به این اندازه، در مبارزه با دیابت و سکته‌های قلبی و مغزی مؤثر است و می‌تواند بخش مهمی از سلامت انسان را تضمین کند، چرا ترتیبی اتخاذ نمی‌شود که همه نانوایی‌های کشور، نان کامل عرضه کنند؟ مدیریت اثربخش، باید چنین توانایی را داشته باشد که حداقل بهترین نان را در سفره مردم بگذارد. همیشه گفته‌اند نان و آب کمترین امکانات زنده ماندن است.
اگر مسئولان بتوانند سالم‌ترین نان و آب را در دسترس عموم مردم قرار دهند، جلوی هزینه‌های درمانی ناشی از بیماری‌های گوناگون را خواهند گرفت. هزینه کردن دولت در مسیر تأمین تغذیه سالم مردم، مانع صرف هزینه‌های کلان مبارزه با بیماری‌ها خواهد شد و با هزینه‌ای بسیار کمتر، می‌توانیم ملتی سالم‌تر، قوی‌تر، با نشاط‌تر و کارآمدتر داشته باشیم.
کمبود انواع ویتامین‌ها، پروتئین‌ها و ... بیماری‌ها را بر انسان مسلط کرده و هزینه‌های هنگفتی را بر خانواده، جامعه و حکومت تحمیل می‌کند. همچنین ملتی ضعف و نحیف و فاقد توان و انرژی پرورش می‌دهد که با راندمان و بهره‌وری کمتری ظاهر خواهد شد. پس بر مسئولان است که از نان کامل با ویژگی‌های فوق‌الذکر شروع کرده و سپس نظام تغذیه‌ای کشور را به بهترین وجه مدیریت کنند.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « یادداشت / تحلیل خبر »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها