جمعه 3 اسفند 1403 2/21/2025

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

یکشنبه 28 بهمن 1403 ، 28 : 18

کد خبر : 28652

از 0 نفر 0

استاندار خوزستان عنوان کرد؛

افزایش آمار اعتیاد در خوزستان و کشور

افزایش آمار اعتیاد در خوزستان و کشور

استاندار خوزستان با اشاره به اینکه تکلیف در کشور ما در مورد اعتیاد روشن نیست و گاهی از آن به عنوان جرم و گاهی بیماری نام برده می‌شود، بر لزوم برگزاری نشست‌های علمی با رویکرد کاربردی و برای استفاده از تجربه‌های موفق در این خصوص تاکید کرد.+ تحلیل خبر

استاندار خوزستان با اشاره به اینکه تکلیف در کشور ما در مورد اعتیاد روشن نیست و گاهی از آن به عنوان جرم و گاهی بیماری نام برده می‌شود، بر لزوم برگزاری نشست‌های علمی با رویکرد کاربردی و برای استفاده از تجربه‌های موفق در این خصوص تاکید کرد.
سید محمدرضا موالی‌زاده در نشست شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر که در استانداری خوزستان برگزار شد، اظهار کرد: آثار و خروجی این جلسه‌ها باید در کف جامعه دیده و روش‌های موثرتر به کار گرفته شود تا اثر آن در خانواده و رفتارهای اجتماعی مشاهده شود.
به گزارش ایسنا، وی افزود: زمانی آمار اعتیاد در خوزستان کم بود و جزو استان‌های دارای کمترین میزان اعتیاد بودیم اما به دلایل مختلف، آمار اعتیاد در خوزستان بالا رفته و سن اعتیاد در کشور هم پایین آمده است.
استاندار خوزستان گفت: قبلاً اعتیاد در زنان کمتر بود اما اکنون گسترش یافته است. اعتیاد بین افراد شاغل هم بیشتر شده و بین متاهلان نیز وجود دارد در حالی که در گذشته می‌گفتیم اگر زمینه اشتغال یا ازدواج فراهم شود با این آسیب مواجه نمی‌شویم؛ البته این موارد در کاهش اعتیاد تاثیرگذار هستند.
موالی‌زاده عنوان کرد: با وجود همه تلاش‌ها، آمار اعتیاد در کشور خوب نیست و این مسئله تنها مختص استان ما نیست.
وی ادامه داد: گاهی دانش‌آموز در سن دبستان را می‌بینم که سیگار در دست دارد و این در حالی است که سیگار دروازه ورود به اعتیاد به مواد مخدر است. این کودکان ممکن است بر اساس تفکر غلط فکر کنند سیگار به آن‌ها هویت و استقلال می‌دهد و به دنبال آن درگیر اعتیاد می‌شوند.
استاندار خوزستان گفت: اعتیاد شوخی‌بردار نیست. برخی کشورها در مبارزه با اعتیاد موفق بوده‌اند و قوانین سختی دارند و در برخی کشورها اعتیاد و توزیع مواد مخدر جرم سنگینی دارد. ما هنوز تکلیف خود را درخصوص اعتیاد روشن نکرده‌ایم و گاهی می‌گوییم بیماری است و گاهی می‌گوییم جرم است.
موالی‌زاده بیان کرد: در زمینه مقابله با اعتیاد قبل از هر کاری باید در مورد پیشگیری اقدام و بعد از آن، اعتیاد درمان شود. اگر کسی معتاد شود احتمال برگشت وی به اعتیاد زیاد است زیرا وابستگی ذهنی و جسمی به وجود می‌آید.

تحلیل خبر

اعتیاد در کشور ما در چه مرحله‌ای است؟!

دکتر محمدمهدی جعفری زاده

چهار ستون اصلی هر جامعه‌ای شامل ستون‌های فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی است که هر کدام فرو بریزد، سه ستون دیگر هم در معرض فرونشست و ریزش قرار می‌گیرد.
هرکدام از این ستون‌ها، خود، دارای اجزا و زیرمجموعه‌هایی است که به استحکام و دوام عمر ستون‌ها منجر می‌شود. فعلاً در این تحلیل، می‌خواهیم از چهار ستون فوق به «ستون اجتماعی» که مغفول مانده و کمتر در مورد آن بحث می‌شود، بپردازیم.
ابتدا باید بدانیم که مراحل تهدیدکننده «ستون اجتماعی» چیست؟ معمولاً به صورت‌های مختلف از این مراحل یاد می‌شود از جمله: مشکلات اجتماعی، آسیب‌های اجتماعی، اختلال اجتماعی، بحران‌های اجتماعی، انفجار اجتماعی و نهایتاً فروپاشی اجتماعی.
از میان تهدیدهای اجتماعی، چهار مورد از بقیه نقش بیشتری دارند: افزایش بیکاری - افزایش اعتیاد - افزایش طلاق و افزایش جرم و جنایت در جامعه.
اما «اعتیاد» به عنوان یکی از موارد متزلزل کننده ستون‌های اجتماعی، در تمام جهان به آن نگاه سلبی و حذفی می‌شود و همه دولت‌ها با آن مبارزه جدی دارند.
اعتیاد گرچه مسئله‌ای اجتماعی است ولی می‌تواند ریشه اقتصادی، فرهنگی و سیاسی داشته باشد و یا تحت تأثیر آنها در داخل و خارج کشور باشد.
آنچه که بسیار مهم است این است که اعتیاد در هر کشوری در کدام مرحله قرار دارد: مشکل، آسیب، اختلال، بحران، انفجار و ... علایمی که نشان می‌دهد اعتیاد به کدام مرحله رسیده شامل: تعداد معتادان، سن اعتیاد، نوع جنسیت معتادان، نوع مواد مخدر مصرفی، میزان مواد مخدر مصرفی، شبکه‌های توزیع این مواد و ... می‌شود.
متاسفانه طبق گفته استاندار خوزستان، هم تعداد معتادان در کشور و این استان رو به افزایش است، هم سن اعتیاد کاهش یافته و به طبقه جوانان و نوجوانان رسیده و هم اعتیاد در بین زنان گسترش یافته است. با یک تحلیل جامعه شناختی، می‌توان به این نتیجه رسید که اعتیاد در کشور ما در حال پیشروی است و از «مرحله اختلال» به «مرحله بحران» نزدیک شده است. به دور و برتان نگاه کنید همه‌جا و در میان اکثر اقوام و خویشان و خانواده‌ها، آثاری از اعتیاد مشاهده می‌شود! اگر پیشروی اعتیاد، استمرار داشته باشد به همان «آنومی» که دورکیم جامعه‌شناس معروف فرانسوی در کتاب خودکشی به آن پرداخته، منجر خواهد شد و از مرحله بحران به مراحل خطرناک‌تری خواهد رسید.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « یادداشت / تحلیل خبر »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها