دبیر شورای نگهبان از رایج شدن خرید آرا در انتخابات انتقاد کرد و گفت: یکی از مشکلات ما این است که خرید آرا در حال رایج شدن است و مجلس شورای اسلامی مرکزی برای سرمایهداران و پولداران میشود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، آیت الله احمد جنتی در حاشیه جلسه ستاد امر به معروف و نهی از منکر درباره اولویتکاری شورای نگهبان در دوره جدید اظهار کرد: کارهای ما عمدتاً دو قسمت است؛ یک قسمت مربوط به مصوبات مجلس، قانون و کارهای حقوقی است که به همان صورت قبل ادامه دارد.
دبیر شورای نگهبان ادامه داد: البته در این قضیه بنا داریم تفاهم بیشتری با مجلس شورای اسلامی داشته باشیم و به مشکلات مجلس توجه کنیم و مجلس نیز به مشکلات ما توجه داشته باشد. آنها یک توقعاتی از ما دارند و طبعاً ما نیز توقعاتی از آنها داریم که باید بتوانیم به تفاهم برسیم.
جنتی افزود: بنا داریم بیشتر با آقای لاریجانی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی جلساتی داشته باشیم تا همدیگر را بهتر درک کنیم.
جنتی از دیگر اولویتهای شورای نگهبان را انتخابات سال 96 ریاست جمهوری خواند و افزود: در ارتباط با این موضوع نظرمان این است که دقت کنیم تا اگر اشکالاتی در گذشته وجود داشت، این اشکالات برطرف شود. در گذشته اشکالات زیادی بوده، اشتباهاتی صورت میگرفته و برخی اوقات گزارشهایی می آمده که درست نبوده و در گزارش دقت نشده است. وی در پاسخ به این سوال که اشکالات یاد شده در ارتباط با احراز صلاحیتها بوده یا خیر گفت: هم در احراز صلاحیتها و هم در بحث اجرا و روز رأیگیری به ویژه مساله خرید آرا اشکالاتی وجود داشت. متاسفانه یکی از مشکلات ما این است که خرید آرا در حال رایج شدن است و همین مسئله باعث میشود مجلس شورای اسلامی مرکزی برای سرمایهداران و پولداران می شود. یعنی هر کسی پول بیشتری دارد می تواند به مجلس برود.
تحلیل خبر فوق
آنچه امروز آیت الله جنتی با نگرانی ابراز می دارد و از خرید و فروش آرا در زمان انتخابات خبر می دهد و آن را رو به گسترش می داند، روزنامه طلوع بعد از انتخابات مجلس پنجم در سال 1374 تحت عنوان «نقش زر و زور و تزویر در انتخابات» در سرمقاله خود آورد و هشدار دادکه اگر جلوی آن گرفته نشود این سنت سیئه در آینده فراگیر خواهد شد. در آن زمان برخی از کاندیداها که افکار ارباب و رعیتی داشتند قبل از انتخابات با تقسیم پول و شکر و برنج و روغن در روستاها و بعد با جعل شناسنامههای مرده و زنده در روز رایگیری و سایر تقلب ها به مجلس راه یافتند و ناظرین شورای نگهبان هم بر آن اذعان داشتند و عموماً نگران بودند؛ همان نگرانی که الان آیتالله جنتی دارند آن موقع برخی از ناظران شورای نگهبان داشتند ولی اعتراض آنها به جایی نرسید. گرچه از آن زمان (1374) تا کنون 21 سال می گذرد ولی نهالهای ناصوابی که برخی از کاندیداها آن موقع کاشتند امروز تبدیل به درختان تنومندی شده است که از آن انواع مفاسد اقتصادی و اداری و اجتماعی سر برآورده و همه جا را گرفته است و به قول آقای جنتی، اگر این شیوه خرید آرا ادامه یابد درآینده فقط پولداران و سرمایه داران می توانند وارد مجلس شوند. بعید است که همین الان و در آینده هم بتوانند جلوی این انحرافات بزرگ را بگیرند. شاید به صورت موردی با یکی چند مورد برخورد شود ولی به صورت ریشهای و اصولی، با توجه به سابقه چند دهه گذشته، مبارزه با آن دور از ذهن می آید. استدلال هم این است که همان کسانی که در دو دهه گذشته «نخواستند» یا «نتوانستند» جلوی اینگونه رای آوری ها را بگیرند، امروز کارشان به مراتب سخت تر شده است. تا ببینیم چه می کنند؟!