به احتمال زیاد احکام حقوقی جدید بازنشستگان کشوری اوایل آذرماه صادر خواهد شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، بازنشستگان کشوری در انتظار اصلاح احکام متناسبسازی براساس جداولی هستند که در نشستهای برگزار شده با سازمان برنامه و بودجه مورد توافق قرار گرفته است؛ اما به نظر میرسد حقوق آبانماه قرار است به همان روال مهرماه پرداخت شود و احکام جدید در هفته آتی صادر نمیشود.
غلامرضا اصغری مراللو، فعال صنفی بازنشستگان کشوری، در این رابطه گفت: طی پیگیریهایی که صورت دادیم و تماسهایی که برقرار کردیم، متوجه شدیم به جهت زمانبر بودن طی مراحل اخذ مجوز برای تأمین ۲۵ همت اعتبار کسری بودجه برای اجرای کامل قانون و عمل به متناسبسازی مطابق جداول تنظیم شده، حقوق آبان ماه طبق روال حکم مهرماه پرداخت خواهد شد.او افزود: اما به محض تأمین ۲۵ همت کسری بودجه، احکام جدید همسان سازی با برآورد ۷۵ همت صادر و معوقات از اول فروردین ماه سال ۱۴۰۳ پرداخت خواهد شد.
اصغری مراللو تاکید کرد: این مراحل زیاد طول نخواهد کشید و مطمئناً این کار در دهه اول آذرماه عملی خواهد شد. بازنشستگان بدانند کار صورت خواهد گرفت و انشالله هیچ حقی از مستمریبگیران صندوق کشوری ضایع نخواهد شد.
همسانسازی حقوق بازنشستگان کشوری براساس قانون برنامه هفتم توسعه، نیاز به ۷۵ همت بودجه دارد که سازمان برنامه و بودجه برای تأمین ۲۵ همت کسری آن دستور صادر کرده است.
تحلیل خبر
بازنشستگان امروز، جورکش سه نسل
دکتر محمدمهدی جعفری زاده
بازنشستگان که عمرشان را در جهت خدمت به جامعه صرف کردهاند و امروز والاترین ذخیره تجارب یک ملت میباشند باید از چند جهت مورد توجه قرار گیرند.
-1 استفاده از تجارب منحصر به فرد و گرانبهای آنها میتواند هم در بخش دولتی، هم خصوصی و هم تعاونی منجر به کشف راهحلهای تازه و گرهگشایی از مشکلات سازمانها، کارخانهها و مؤسسات مختلف شود. حتی یک کارگر بیسواد که تجربه مهمی در مدت زمان خدمتش دارد اگر طرف شور مدیران و کارفرمایان کارخانهها، شرکتها و مراکز شغلی قرار گیرد، چه بسا بتواند با ارائه نظری، تحول اساسی در روند فعالیت آنها ایجاد کند. این تجارب را دست کم نگیریم و از بازنشستگان معمولی تا بازنشستگان نخبه و متخصص بهره ویژه ببریم.
2 - بازنشستگان امروز به علت شرایط زمانه، جور سه نسل را کشیده و میکشند. نسل اول که والدین آنها بودهاند و در آن زمان رسم بر این بود که فرزندان، به والدینشان کمک مالی و کاری کنند. نسل دوم که خودشان بودند و باید شرایط ازدواج و اداره خانوادهشان را (بدون کمک والدین) فراهم میکردند و نسل سوم که فرزندانشان هستند و به خاطر شرایط سخت اقتصادی کنونی، این نسل توانایی تأمین هزینههای ازدواج، تحصیل، مسکن و هزینههای زندگی خود را ندارد و والدین بازنشسته آنان باید از هر طریقی، یاریرسان آنها باشند.
3 - دولت و مجلس باید ضمن احترام فائقه به آنان و استفاده از تجارب ارزشمندشان، نیازهای آنان را که مولود به دوش کشیدن بار سه نسل است، با عزت و آبرومندانه، پاسخگو باشند و نگذارند که در سن کهولت، آرامش روانی آنها به تنش و اضطراب و دغدغه تبدیل شود.
تکریم بازنشستگان، تکریم همه جامعه است و آینده همگان در آئینه زندگی آنان، قابل مشاهده است.