دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در مورد آخرین شرایط بازنگری سهمیههای کنکور گفت: فکر میکنم با همتی که وزیر علوم دارد طرح جدید دوره پایانی خود را میگذراند و عنقریب به شورا ارائه خواهد شد.
حجتالاسلاموالمسلمین عبدالحسین خسروپناه در گفتگو با خبرنگار مهر، در مورد بازنگری سهمیههای کنکور گفت: پیشنهاد اصلی که رئیس جمهور در مورد این موضوع دادند این بود که در وزارت علوم یک کار کارشناسی به صورت جامع انجام شود و کل سهمیهبندیها (نه فقط سهمیه استانها) مورد بررسی قرار گیرند.
وی با تاکید بر اینکه بخش قابل توجهی از سهمیهبندیها مصوبه مجلس است، ادامه داد: بخشی از سهمیهها نیز مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی دارد که البته شورا نمیتواند مصوبه مجلس را لغو کند ولی انشاالله طرح سهمیهبندیها براساس عدالت آموزشی طراحی میشود و در صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح میشود. انشاالله وقتی به جمعبندی نهایی رسیدیم اگر مجلس همراهی کرد، سهمیهبندی عادلانه خواهیم داشت.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در پاسخ به این سؤال که رئیس جمهور فرصت سه ماههای برای بازنگری سهمیهبندی داده بود و الان فرصت سه ماهه به پایان رسیده است، گفت: فکر میکنم با همتی که وزیر علوم داشتند، این طرح دوره پایانی خود را میگذراند و عنقریب به شورا ارائه خواهد شد.
خسروپناه در پاسخ به این سؤال که رویکرد شورای عالی انقلاب فرهنگی در بازنگری سهمیهها چیست؟ گفت: به دلیل اینکه شورا هنوز در این مسئله ورود نکرده، نمیتوانم موضوعی را به شورا نسبت دهم ولی این دغدغه مهم است. قطعاً با این موضوع مخالفیم که افرادی به دانشگاه وارد شوند که نتوانند رشته پزشکی را به خوبی طی کنند و یک پزشک ناتوان و بیکیفیت وارد کشور شود.
به گزارش مهر، مسعود پزشکیان؛ رئیس جمهور و رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی اوایل مهر ماه سال جاری ماده واحده بازنگری و اصلاح سهمیههای کنکور را ابلاغ و برای آن یک ضربالاجل سه ماهه تعیین کرد. براساس این دستور؛ وزارت علوم، تحقیقات و فناوری موظف است حداکثر ظرف مدت ۳ ماه با همکاری سازمان سنجش، وزارت بهداشت، دانشگاه آزاد اسلامی و کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، اقدام به بازنگری سهمیههای کنکور کند و آن را برای اجرا در سال ۱۴۰۵ به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه کند.
تحلیل خبر
هم رشته پزشکی و هم سایر رشتهها باید ورودیهای شایسته داشته باشند
دکتر محمدمهدی جعفری زاده
نه فقط در رشته پزشکی بلکه در همه رشتههای علوم مختلف باید «ورودی» به دانشگاهها برای افرادی امکانپذیر باشد که توانایی ادامه تحصیل در مقاطع آموزش عالی را داشته باشند چرا که همه هستی جامعه و کشور به افراد باسواد و دارای تخصص قوی گره میخورد. در رشته پزشکی اگر افرادی، به هر دلیل، ورود پیدا کنند که بنیه ضعیف علمی داشته باشند این افراد پس از فارغالتحصیلی با جان مردم بازی خواهند کرد و به جای درمان بیماران، آنها را ناقص و معیوب ابدی میکنند. علم و از جمله علوم پزشکی، چیزی نیست که پذیرفتهشدگانش با تعارف و امتیازدهی واهی به آن دست یابند. اگر با هر چیزی بتوان معامله کرد با دنیای علم نمیشود. چرا که علم همانند برخی مناصب، «دادنی» و «گرفتنی» نیست بلکه باید از درون فرد بجوشد. شاید بشود هر مقامی و جایگاهی را به هر فردی داد ولی با علم نمیشود اینگونه رفتار کرد. ما مهندسین، ادبا، جامعه شناسان، روانشناسان، اقتصاددانان، سیاستمداران، حقوقدانان، مورخان و ... متخصصانی را میخواهیم که واقعاً از پشتوانه سواد والایی برخوردار باشند و هر کدام بتواند در رشته و گرایش خود، جامعه را به حد اعلای پیشرفت، رشد و توسعه برساند.
متاسفانه سالهاست که به خاطر برخی ورودیهای ضعیف به دانشگاهها، سطح علمی آنها به شدت افت کرده و خروجیهای آنها، درحد قابل قبول و متناسب با زمانه نیستند. بدتر از افراد ورودی ضعیف این است که متون علمی، به ویژه علوم انسانی، دستکاری و محتوای آنها به دور از متد علمی روز، تدوین شود. در اینجا دیگر بحث وزن علمی دانشجویان مطرح نیست بلکه محتوایی که به نام علم باید بخوانند مهم است. در هر صورت دانشگاه در جهان، شأن خاص خود را دارد و باید با همان شأن بالا، ورودی و خروجی و محتوای دروس اش، گرهگشا و جهانپسند باشد.