رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: دوره جدیدی از حکمرانی آغاز شده و این فرصت کمنظیر است و مردم از امروز هیچ بهانهای را از ما نخواهند پذیرفت.
به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، محمدباقر قالیباف در مراسم معارفه رئیس جدید قوه قضاییه با آرزوی موفقیت برای حجتالاسلاموالمسلمین محسنی اژهای و عرض خدا قوت به آیتالله سید ابراهیم رییسی، گفت: رییسی انصافاً با تلاش مضاعف و کار تحولی که بر اساس سند تحول انجام داد و مورد تأکید مقام معظم رهبری هم بود، امید و نشاط را در جامعه به وجود آورد و اطمینان دارم با شناختی که از محسنی اژهای دارم و شناخت دقیقی که او از قوه قضاییه دارند، این حرکت با شتاب بیشتری پیش خواهد رفت.
رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: واقعیت تلخ است که امروز در شرایط سختی به سر میبریم و این شرایط به ویژه برای محرومان و مستضعفان سختتر از همیشه است. هم از بعد مسائل اقتصادی و سرمایهگذاران و هم محرومان هر دو طرف در آسیب هستند. همچنین سرمایههای اجتماعی رو به کاهش است و اعتماد مردم در شرایط خوبی نیست و این واقعیت تلخی است.
قالیباف افزود: خوشبختانه یک دوره جدیدی از حکمرانی و اداری کشور آغاز شده است و در آستانه شروع به کار و مسئولیتپذیری جدیدی هستیم، این دوره را فرصتی بسیار کمنظیر برای حل مشکلات و خدمت به مردم است. این توقع به حق مردم از ما است و مردم دیگر هیچ بهانهای را از ما نخواهند پذیرفت و این وظیفه بر دوش همه ما است و برای موفقیت هیچ بهانهای نیست.
وی خاطرنشان کرد: همه ما موظف به کارآمدی و پاسخگویی به مردم، مقام معظم رهبری و در پیشگاه خدا هستیم و مکلف به اثبات کارآمدی دین در اداره جامعه و ملزم به این هستیم با کارآمدی یک زندگی خوب را با اولویت محرومان و مستضعفان ورق بزنیم و آن را محقق کنیم.
رئیس قوه مقننه یادآور شد: مکلفیم با کارآمدی و پاسخگویی بتوانیم ثبات اقتصادی و امید و نشاط را در جامعه افزایش دهیم و روشن است که این کار بر عهده دولت بعدی است چون اساس ظرفیتهای کشور در اختیار قوه مجریه قرار دارد و البته مشخص است دو قوه دیگر باید فعالیتها را تکمیل کنند و در همکاری، همدلی و همافزایی برای این کارآمدی و پاسخگویی نقش کلیدی دارند.
قالیباف با بیان اینکه این همدلی، همکاری و همافزایی نباید در حد سران سه قوه باشد، تصریح کرد: بلکه آثار آن باید تا آخرین ردههای سطوح مسئولیت در بخشداریها و فرمانداریها دیده شود و در ارتباط وثیق و عمیق با مردم و مردمی سازی کردن، شفافسازی کردن و هوشمندسازی کردن همه این سیستمها، برای آن کارآمدی و پاسخگویی باشد.
رئیس مجلس گفت: امروز حاشیه روی، حاشیه سازی و فاصله گرفتن از دغدغههای مردم گناه نابخشودنی است و بدون شک کام مردم ما را تلخ خواهد کرد و هرگز از ما این را قبول نخواهد کرد.
وی ادامه داد: البته معنای این حرف این نیست که به استقلال قوا توجه نکنیم یا در جلسات کارشناسی بررسیهای تخصصی، اختلاف سلیقه وجود نداشته باشد. نه چنین نیست استقلال قوا بر اساس قانون اساسی یک قانون است و همه مکلف به رعایت آن هستیم.
قالیباف خاطرنشان کرد: اختلاف سلیقه وجود دارد و این استقلال قوا و این اختلاف سلایق در بررسیهای تخصصی امر طبیعی است و مهم این است که تعاملات بین قوا با تدبیر و همدلی به خروجیهای یکپارچه به نفع مردم منجر شود و تبلور رضایت خدا را در رضایت مردم در عمل با خدمت به مردم با همه وجود هم خود حس کنیم و هم مردم بر آن صحه بگذارند. وی اضافه کرد: باید سنتهای الهی را باور و ایمان داشته باشیم و هدفها و نیتهای ما برای خدا و به نفع مردم باشد. جنس کارهای ما از جنس کارهای جهادی و پرتلاش باشد و هم خوب کار کنیم و هم کار خوب بکنیم تا اثربخشی آن را در جامعه ببینیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: مشروعیت واقعی همه ما مسئولان نظام وابسته به نقش ما در زمینه عدالت و عدالتگستری است این وظیفه همه ماست و امیدوارم در این مسیر حرکت کنیم و گام دوم و جوانگرایی و انقلابی گری هم در همین چارچوب تعریف میشود امیدوارم در این مسیر گامهای جدی برداریم و با همراهی و دعای مردم بتوانیم انجام وظیفه کنیم.
تحلیل خبر
جناب قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی به نکاتی اشاره کردهاند که اگر همین چند جمله را نصب العین مجلس و دولت جدید قرار دهند و همگی به آن معتقد و پایبند باشند، در هیچ مرحلهای از مراحل بعدی و در زمانبندی چهارساله آینده، هیچ توجیهی از هیچ مقامی، جهت شانه خالی کردن از رفع مشکلات مردم و توسعه و پیشرفت کشور قابلقبول نخواهد بود.
وی گفته: «دوره جدیدی از حکمرانی آغاز شده و این فرصت کمنظیر است و مردم از امروز، هیچ بهانهای را از ما نخواهند پذیرفت» وی همچنین اظهار داشته که: «در شرایط سختی به سر میبریم و این شرایط ... هم برای سرمایهگذاران و هم برای محرومین هر دو طرف در آسیب هستند. همچنین سرمایههای اجتماعی رو به کاهش است و اعتماد مردم در شرایط خوبی نیست و این واقعیت تلخی است.» اگر این نکاتی که وی بیان کردهاند مورد پذیرش و قبول همه مسئولان کشور باشد همگی باید در چند سال آینده طوری عمل کنند که اعتماد عمومی را برگردانند و رضایت مردم را جلب کنند.
البته در 43 سال گذشته هم مردم، هیچ بهانهای را قبول نکردهاند و برآیند عملکرد همه طیفها و جناحهای داخل حکومت را مطلوب ندانستهاند ولی اگر مسئولان دست به توجیه و بهانهجویی زدهاند و به نظرات و انتقادات خیرخواهان ترتیب اثر ندادهاند و هر کس، فرد دیگری و هر گروه، گروه دیگری را عامل افزایش مشکلات مردم قلمداد کرده، صرفاً جهت فرار از زیربار مسئولیت بوده است.
بعضی از مسئولان، خودشان از خودشان راضی بودهاند و به زیبا جلوه دادن وضع موجود پرداخته و حتی رئیسجمهور سابق جناب احمدینژاد، ایران را بهشت روی زمین مینامید.
این وارونه نمایی اوضاع، باعث شده بود که خودشان، باور کنند که راست میگویند و لذا دچار توهم شده و اینک پس از چند سال، اوضاع را خیلی بد و نامطلوب معرفی میکنند. بههرحال قدم اول برای هر مسئولی این است که واقعیات را چه تلخ و چه شیرین بپذیرد و آن را به گذشتگان نسبت ندهد و به فکر راه چاره واقعی و علمی برآید.