یکشنبه 11 شهریور 1403 9/1/2024

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

جمعه 9 شهریور 1403 ، 49 : 17

کد خبر : 28123

از 0 نفر 0

آغاز پرداخت معوقات پرستاران

آغاز پرداخت معوقات پرستاران

اصلاح ضریب ریالی اضافه‌کار در دستور کار

معاون پرستاری وزارت بهداشت از اقدامات انجام شده جهت آغاز پرداخت مطالبات پرستاران به دنبال دستور رئیس جمهور و پیگیری وزیر بهداشت خبر داد و جزییات آن را توضیح داد.+ تحلیل خبر

معاون پرستاری وزارت بهداشت از اقدامات انجام شده جهت آغاز پرداخت مطالبات پرستاران به دنبال دستور رئیس جمهور و پیگیری وزیر بهداشت خبر داد و جزییات آن را توضیح داد.
دکتر عباس عبادی در گفت‌وگو با ایسنا، ضمن اعلام این خبر، گفت: بنابر اظهارات رئیس‌جمهور و وزیر بهداشت، دو برنامه «پرداخت معوقات کارکنان نظام سلامت به ویژه پرستاران» و «رسیدگی به وضعیت دارو» جزو اولویت‌ها و برنامه‌های وزارت بهداشت در نظر گرفته شده است. برنامه‌های «پرداخت معوقات» و «افزایش ضریب ریالی اضافه‌کار» به عنوان برنامه‌های فوری مرتبط با گروه شغلی پرستاران تعریف شده و مابقی موارد مرتبط آنها در لایحه «حمایت مادی و معنوی گروه پرستاری» مورد بررسی قرار می‌گیرد.
آغاز پرداخت معوقات پرستاری
پیش‌بینی بودجه ۷.۵ همت
وی درباره پرداخت معوقات پرستاران توضیح داد: براساس اولویت‌های وزارت بهداشت، چالش‌ها و مسائل مربوط به گروه شغلی پرستاران در جلسات هیئت ‌دولت مورد بررسی قرار گرفته است. فرایند پرداخت معوقات پرستاران که یکی از مسائل آنها به حساب می‌آید از چند روز گذشته آغاز شده و پیش‌بینی‌ها بیانگر این است که پرداخت مطالبات این گروه شغلی، حداکثر تا ۳ هفته آینده به پایان می‌رسد. اعتبار مورد نیاز را محاسبه و به دولت اعلام کرده‌ایم؛ در حال حاضر، در انتظار پرداخت بودجه مورد نیاز این موضوع از سوی سازمان اداری و استخدامی هستیم که روند پرداختی‌ها را تسریع کنیم. بودجه مورد نیاز پرداخت معوقات پرستاران را ۷.۵ همت اعلام کرده‌ایم اما در انتظار پاسخ دولت برای بودجه تخصیص یافته هستیم.
اصلاح ضریب ریالی اضافه‌کار در دستور کار
معاون پرستاری وزارت بهداشت با بیان اینکه اصلاح ضریب ریالی اضافه‌کار پرستاران را در دستور کار قرار داده‌ایم، توضیح داد: معاونت پرستاری وزارت بهداشت، پیشنهادات خود را در ارتباط با اصلاح ضریب ریالی اضافه‌کار پرستاران در گذشته مطرح کرده و به تازگی پیشنهادهای خود را از طریق وزارت بهداشت به «سازمان اداری و استخدامی کشور»، «شورای امنیت کشور» و «هیئت‌دولت» ارسال کرده است. اگر پیشنهادات وزارت بهداشت تصویب شود، به محض ابلاغ اصلاحیه ضریب ریالی اضافه‌کار پرستاران، بودجه لازم پیش‌بینی شده و تخصیص می‌یابد.
لایحه «حمایت مادی و معنوی گروه پرستاری» در انتظار تصویب
عبادی با بیان اینکه «پرداخت معوقات» و «افزایش ضریب ریالی اضافه‌کار» جزو برنامه‌های فوری وزارت بهداشت در ارتباط با پرستاران به حساب می‌آید، افزود: مابقی موارد طی لایحه «حمایت مادی و معنوی گروه پرستاری» مورد بررسی قرار می‌گیرد. اوایل خرداد ماه سال جاری، وزارت بهداشت این لایحه را به هیئت‌دولت ارسال کرده و همچنین به تازگی این لایحه را به «کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی» و «شورای امنیت کشور» ارسال کرده‌ایم. اگر این لایحه به شکل قانونی در مجلس تصویب شود، بخش عمده‌ای از گلایه‌های پرستاران به شکل قانونی پاسخ داده می‌شود. امیدواریم تصویب لایحه حمایت مادی و معنوی گروه پرستاری به نگهداشت آنها در نظام سلامت کمک کند.
شفاف‌سازی فرمول تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری
وی در پاسخ به سوالی درباره اظهارات رئیس سازمان نظام پرستاری مبنی بر تشکیل کارگروهی در وزارت بهداشت برای رسیدگی به قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری، گفت: این کارگروه تاکنون چهار مرتبه تشکیل جلسه داده و پیشنهادهایی مطرح شده است. هدف اصلی این کارگروه، «شفاف‌سازی» و «واضح‌سازی» فرمول پرداخت تعرفه‌های پرستاری است؛ به نحوی که هر پرستار بتواند میزان دریافتی خود را براساس «تعداد بیماران تحت پوشش» و «سطح مراقبتی ارائه‌شده» محاسبه کند. واضح‌سازی و شفاف‌سازی پرداختی‌ها، اولویت نسخه جدید است. پرستاران در سه بخش «بستری»، «سرپایی» مانند اورژانس و «گروه‌های تشخیصی» مانند تصویربرداری ارائه خدمت می‌کنند؛ برای هر کدام از این گروه‌ها پیش‌بینی‌های لازم به عمل آمده؛ به نحوی که هر پرستار بتواند میزان تعرفه دریافتی خود را محاسبه کند.

تحلیل خبر

مدیریت فعال، مدیریت منفعل

دکتر محمدمهدی جعفری زاده

بهترین روش مدیریت، این است که «علاج واقعه را قبل از وقوع» بکنیم.
در اینجا منظور از «واقعه» هر پدیده اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، فرهنگی، بهداشتی و درمانی، اعتقادی، ورزشی و ... است که در زندگی روزمره مردم بازتاب دارد. مدیران نباید بگذارند کارد به استخوان مردم برسد و فریادشان بلند شود، بعد بخواهند به فکر چاره‌جویی و راه‌حل باشند. متاسفانه بعضی‌ها معتقدند «تا نگرید طفل کی نوشد لبن» یعنی تا بچه گریه نکند مادر به او شیر نمی‌دهد. این قاعده را به کل مردم جامعه سرایت می‌دهند و می گویند تا مردم ساکت و آرام هستند، مشکلاتِ آنها را رها کنید و به امور دیگر بپردازید! می گویند هر وقت مردم، نیازمند شدند و اعتراض کردند، آنگاه سراغ حل مشکلاتشان بروید! این روش مدیریت، روش انفعالی و وادادگی است و هیچگاه نمی‌تواند مبنای رشد و توسعه کشور قرار گیرد چرا که مدیریت پیشرفت و توسعه، مدیریتِ فعال است نه منفعل.
مدیران باید قبل از اینکه مردم، مشکلاتشان را به زبان بیاورند، خودشان این مشکلات را کشف و شناسایی کنند و نگذارند نوبت به اعتراض برسد.
البته مدیریت عالی‌تر، مدیریتی است که اساساً نگذارد مشکلاتی در جامعه رخ دهد تا نیاز به شناسایی و درمان داشته باشد.
چرا باید پرستاران، فرهنگیان، بازنشستگان و ... روزها و هفته‌ها دست از کار بکشند و شعار صنفی بدهند تا شاید کسی به فریادشان برسد؟ نباید گذاشت که آستانه تحمل اقشار مختلف به آخر برسد و به مرحله مطالبه گری علنی و اعتراضی برسد. اقشار گوناگون نباید به این نتیجه برسند که برای رفع مشکلاتشان چاره‌ای جز فریاد زدن و اعتراض نیست و مطالبات خود را به این روش دنبال کنند.
شیوه و سبک مدیریت مسئولان باید متحول شود و با طرحی نو، کشور را اداره کنند.

 


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « یادداشت / تحلیل خبر »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها