جمعه 6 مهر 1403 9/27/2024

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

چهار شنبه 28 شهریور 1403 ، 04 : 19

کد خبر : 28180

از 0 نفر 0

همتی وزیر اقتصاد:

حکمرانی اقتصادی کشور اشتباه است

حکمرانی اقتصادی کشور اشتباه است

کشورهای دیگر چهارنعل رشد می‌کنند ما رقابت بین‌المللی را از دست می‌دهیم

وزیر اقتصاد گفت: شنیدم برای قهوه ارز ترجیحی و ۴۵ هزار تومانی اختصاص می‌دهند چرا باید از سرمایه‌گذاران ارز را بگیریم و با آن قهوه وارد کنیم و همان قهوه را هم مردم با چند برابر قیمت در بازار خریداری کنند.+ تحلیل خبر

وزیر اقتصاد گفت: شنیدم برای قهوه ارز ترجیحی و ۴۵ هزار تومانی اختصاص می‌دهند چرا باید از سرمایه‌گذاران ارز را بگیریم و با آن قهوه وارد کنیم و همان قهوه را هم مردم با چند برابر قیمت در بازار خریداری کنند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، عبدالناصر همتی در مراسم تودیع و معارفه رییس سازمان بورس با بیان اینکه به من گفته‌اند که در سخنرانی‌ها مثبت صحبت کنم، اظهار داشت: رهبری شعار امسال را جهش تولید با مشارکت مردمی نام گذاری کردند اما آمار سه ماه بانک مرکزی می‌گوید توفیق رشد تا پایان رشد بالا نیست و بعید است که تا پایان سال نرخ رشد حتی به ۴ درصد برسد و مهم این است که این رشد با کیفیت و به رفاه مردم منجر شود.
وی تاکید کرد: هزار آیین نامه بنویسم اما تورم بالا و رشد اقتصادی پایین باشد، بی‌فایده است و در شرایطی که کشورهای دیگر چهارنعل رشد می‌کنند ما رقابت بین‌المللی را از دست می‌دهیم. اگر کشورها به رشد رسیدند به این دلیل بوده که به بازارهای مالی تکیه کرده و اگر به این کشورها فخرفروشی می‌کنند به دلیل قدرت بالای مالی آنها است اما در ایران هنوز درباره هماهنگی سازمان‌های مختلف حرف می‌زنیم و اینکه چه کسی مقصر است، معتقدم همه مقصیر هستیم چراکه حکمرانی اقتصادی کشور اشتباه است.
وزیر اقتصاد با بیان اینکه رییس سازمان بورس باید برای انجام ماموریت‌های محول شده کت خود خود را دربیاورد، گفت: موضوع مهم تأمین مالی کشور است و الان کمبود سرمایه مواجه هستیم و بورس باید محور اعتماد مردم برای جذب سرمایه خرد باشد تا ما امروز اعتماد مردم به بورس از بین رفته و باید این اعتماد برگردد و بازار سرمایه شفاف شود. هرچند دولت باید به بورس کمک کند اما اگر قرار باشد همه کارها و مذاکرات را وزیر اقتصاد انجام دهد، خودم رئیس سازمان بورس می‌شدم و از آقای صیدی می‌خواهم در این سازمان از افراد خوشنام استفاده کنند و کت خودش را دربیاورد، البته نه اینکه هوا گرم شد کتش را دربیاورد بلکه برای انجام کار کتش را دربیاورد. وزیر اقتصاد تاکید کرد: شنیدم برای قهوه ارز ترجیحی و ۴۵ هزار تومانی اختصاص می‌دهند چرا باید از سرمایه‌گذاران ارز را بگیریم و با آن قهوه وارد کنیم و همان قهوه را هم مردم با چند برابر قیمت در بازار خریداری کنند. درست است که قهوه فراگیر شده و دیگر همه قهوه می‌خورند اما چرا باید نرخ ترجیحی به آن اختصاص دهیم.
همتی با بیان اینکه رییس سازمان بورس باید ماهانه با خبرنگاران جلسه داشته باشد، گفت: رییس سازمان بورس باید جلوی انتشار شایعه در بازار سرمایه را بگیرد و با فساد بازار سرمایه برخورد کند. بسیار شنیده‌ام که بورسی‌ها از فسادهایی که در بازار سرمایه رخ می‌دهد، گله می‌کنند و رییس سازمان باید این موضوع را پیگیری کند و آن را به حداقل برساند. وی ادامه داد: مسئولان اقتصادی و رئیس بانک مرکزی باید ۴ متغیر رشد اقتصادی، کنترل تورم، توزیع درآمدها و کاهش فقر و همچنین جلوگیری از بیکاری را دنبال کنند اگر این نرخ‌ها بهبود پیدا نکنند اگر هزاران جلسه هم برگزار شود مهم نیست و فایده‌ای ندارد.
وزیر اقتصاد تاکید کرد: درحالی که کشورهایی دنیا در سال‌های اخیر رشد سریع داشتند، بحث امروز ما در ایران است که اگر برق خانه قطع شود بهتر است یا اینکه برق صنایع مولد را قطع کنیم، در حالی که این ناترازی‌ها عمیق‌ترین خسارت‌ها را به اقتصاد وارد می‌کنند و به همین دلیل است حاشیه سود شرکت‌ها تا ۵۰ درصد کاهش پیدا کرده‌است.

تحلیل خبر

چرا رقابت بین المللی در اقتصاد را از دست داده‌ایم؟

دکتر محمدمهدی جعفری زاده

وزیر محترم اقتصاد جناب دکتر همتی گفته: «حکمرانی اقتصادی کشور اشتباه است. کشورهای دیگر چهار نعل، رشد می‌کنند ما رقابت بین المللی را از دست می‌دهیم.» در پاسخ باید گفت، ما هم در صحنه بین المللی و هم در داخل کشور، سالهاست که «رقابت» را از دست داده‌ایم. نظام اقتصادی که نتواند در داخل بین تمام اجزای اقتصاد، رقابت ایجاد کند، در سطح بین المللی هم در هر رقابتی شکست خواهد خورد چرا که هر کشوری امروز در سطح بین المللی، هنگامی در عرصه اقتصاد حرفی برای زدن دارد که بتواند بهترین محصول و کالای خود را با کیفیت برتر به جهان عرضه کند. ما چه داریم که به مردم دنیا عرضه کنیم و در رقابت با کشورهای دیگر برنده شویم؟ در خودروسازی که یکی از بزرگترین پایه‌های اقتصاد کشورهاست به جای «رقابت» آنچنان «انحصاری» ایجاد کرده‌ایم که فریاد، نه فقط مردم، بلکه مسئولان کشور و رهبر هم در انتقاد از آنها بلند شده است ولی آنها خم به ابرو نمی‌آورند؟
به جز نفت خام که جهان به آن نیز دارد، چه محصولات و کالاهای تولیدی با ارزآوری انبوه، داریم که در سطح جهان بتواند با نمونه‌های مشابه آنها، رقابت کند؟ حتی بازار فرش و زعفران و پسته و چند قلم انگشت شمار دیگر که زمانی تا اندازه‌ای می‌توانست در رقابت‌های جهانی، امتیاز بیاورد را نیز از دست داده‌ایم.
اینکه نظام حکمرانی اقتصادی کشور اشتباه است، کاملاً حرف درستی است. ولی اقتصاد به فرهنگ، سیاست، قانونگذاری و ... مسائل دیگر مرتبط است و همگی به صورت جامع و با رویکردی به روز می‌توانند برهم اثرگذار باشند و موجب پیشرفت و توسعه کشور شوند. باید همه اینها را با نگرش سیستمی مدیریت، مورد بازنگری و اصلاح قرار دارد تا با هم بتوانند زمینه رقابت داخلی و جهانی را فراهم کنند.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « یادداشت / تحلیل خبر »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها